News

Ooms Voeg op het Prinses Amaliaviaduct

12 October 2018

Boskalis Nederland BV realiseert in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam een ongelijkvloerse kruising, het Prinses Amaliaviaduct. ​Ooms Construction heeft opdracht gekregen voor het leveren en aanbrengen van voegloze overgangen, de zogeheten 'Ooms Voeg'.

2018-09-14 16.14.16 

Het project is uitgevoerd met eigen werknemers en materieel stukken van Ooms Construction en Ooms Materieel. Transport wordt mede verzorgd door Ooms Transport en Pronk Belkom. Reiniging van het wegdek door Wolfswinkel. Leverantie van de asfaltproducten door Ooms Producten vanuit Schagen, APA (asfaltmolen Amsterdam) en de APRR (asfaltmolen Rotterdam).

De werkzaamheden, realisatie van de voegloze overgang zijn in september in twee weken tijd uitgevoerd. De daadwerkelijk openstelling van het viaduct is in november 2018.

Bijzonderheden
Waar een 'normale'voegovergang op een rijksweg ongeveer 15 meter breed is, zijn hier breedtes tot 35 meter. Daarnaast zijn de ontwerpwerkzaamheden in een BIM-model voorbereid samen met Boskalis Nederland en Unihorn/Ooms Construction.